Volledig scherm
PREMIUM
Marcel Willemse en Daniëlle van Tongeren in de zaal in opbouw; één dag voor de laatste editie van Goud voor Oud © Ernesta Verburg

Er zal best een traantje rollen, maar Marcel en Daniëlle gaan genieten van de laatste keer Goud voor Oud

BURGH-HAAMSTEDE - Ze stonden er met diep verdriet, maar ook jubelend van vreugde. Jaar na jaar praatte presentatieduo Marcel Willemse en Daniëlle van Tongeren Goud voor Oud aan elkaar. Donderdag doen ze dat voor de áller-, állerlaatste keer. ,,Het was goud. Elk jaar opnieuw.”

Duizend ouderen. Een rij aan bekende Nederlandstalige artiesten. De lekkerste hapjes, geserveerd door leerlingen van Pieter Zeeman. En dansers van Elly Geelhoed, overal tussendoor. Voor de dertiende keer op rij is sportcentrum Westerschouwen in Burgh-Haamstede donderdag de plek waar gasten én vrijwilligers kris-kras door elkaar de polonaise lopen. Waar krakkemikkerige knieën en stijve ruggen even worden vergeten. En waar Marcel en Daniëlle de lievelingetjes zijn van het publiek.

Medicijn

Het ontroert de twee elk jaar opnieuw. De aai over de hand, het doosje chocola en de handgeschreven briefjes waarmee de bezoekers hun gastheer en -vrouw bedanken voor het festijn waar ze een heel jaar naar hebben uitgekeken. ,,Mensen die zeggen: je bent ons medicijn. Die zo dankbaar zijn dat ze dit mogen meemaken. De waardering die zo groot is. Daarom is Goud voor Oud ook voor ons altijd heel speciaal geweest.”