Het inrijverbod voor vrachtwagens van langer dan acht meter voor de binnenstad in Zierikzee, wordt regelmatig met voeten getreden. Op de Melkmarkt ging het vanochtend opnieuw mis en reed een truck met oplegger zich klem in het smalle straatje.
Volledig scherm
PREMIUM
Het inrijverbod voor vrachtwagens van langer dan acht meter voor de binnenstad in Zierikzee, wordt regelmatig met voeten getreden. Op de Melkmarkt ging het vanochtend opnieuw mis en reed een truck met oplegger zich klem in het smalle straatje. © Ruud van de Laar

En wéér gaat het mis op de Melkmarkt in Zierikzee: Vrachtwagen met aanhanger rijdt zich klem

ZIERIKZEE - En weer was het raak vanochtend op de Melkmarkt in Zierikzee. Een vrachtwagen had zich klem gereden in het smalle straatje. Ondernemers en bewoners zijn het spuugzat dat de gemeente, ondanks herhaaldelijk aandringen, de boel op z'n beloop laat in afwachting van een breder verkeersonderzoek naar de situatie in en rond Zierikzee.

 1. Buurman tegen zorgchalet: ‘Ik wil gewoon dat het
hier blijft zoals het is’
  PREMIUM

  Buurman tegen zorgchalet: ‘Ik wil gewoon dat het hier blijft zoals het is’

  DEN HAAG/ZONNEMAIRE - Bewoner Ron van de Erve van de Kijkuitsedijk in Zonnemaire geniet intens van de rust in zijn woonomgeving, zei hij dinsdag tegen voorzieningenrechter Dick Slump van de Raad van State. Die moet dan ook snel een streep zetten door de vergunning waarmee zijn buren Niek van Putte en Brenda Voet zeventien zorgrecreatiewoningen en een gezondheidscentrum met drie behandelkamers mogen bouwen op hun akkerbouwbedrijf.
 2. Bewoner Zierikzee kan zijn raam niet meer openen door dakkapel buurman: de gemeente grijpt in
  PREMIUM

  Bewoner Zierikzee kan zijn raam niet meer openen door dakkapel buurman: de gemeente grijpt in

  ZIERIKZEE - Een eigenaar van een woning aan de Zevengetijstraat in Zierikzee heeft het zo bont gemaakt met de renovatie en verbouwing van zijn huis, dat de gemeente ingrijpt. Het gaat daarbij vooral om de grootte van de dakkapel aan de zuidkant van de dak. Die loopt tot de zijkanten van het huis en is ruim 4 meter breder dan toegestaan. Bovendien heeft de buurman geklaagd dat hij de ramen van zijn badkamer niet meer volledig kan openen. De gemeente Schouwen-Duiveland wil de dakkapel daarom weg hebben.
 3. Burgemeester Schouwen-Duiveland zet coronaklagers op hun plaats: ‘Vergelijking met de oorlog is ronduit ongepast’
  PREMIUM

  Burgemees­ter Schou­wen-Duiveland zet coronakla­gers op hun plaats: ‘Vergelij­king met de oorlog is ronduit ongepast’

  RENESSE - Het coronavirus heeft ieders bewegingsvrijheid al weer ruim een jaar beperkt. Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog hebben ook de navolgende generaties ervaren wat het is om niet te kunnen gaan en staan waar je wil. ,,Maar gelukkig was de oorzaak geen vreemde bezetter die je naasten gevangen nam, wegvoerde of doodde”, benadrukte burgemeester Jack van der Hoek bij de jaarlijkse dodenherdenking een essentieel onderscheid dat nimmer mag worden vergeten.
 1. Strijenham: paradijselijke natuur, maar het mist een frituur
  Play

  Strijenham: paradijse­lij­ke natuur, maar het mist een frituur

 2. Geitenboer Roy raakt niet van zijn kaas af
  Play

  Geitenboer Roy raakt niet van zijn kaas af