Volledig scherm
Een deel uit het aanbod emaille van Michelle’s. © Michelle van de Sande

Emaille potten en leesplankjes van Michelle’s in voormalig Cameramuseum Zierikzee

ZIERIKZEE - Het voormalige Cameramuseum in de Visstraat in Zierikzee krijgt een nieuwe bestemming. In het oude pakhuis komt een winkel met tweedehands emaille potten, pannen, bekers en een keur aan leesplankjes.

De huidige winkel, Michelle’s, is de afgelopen vijf jaar in het pand een paar honderd meter verderop, uit z’n jasje gegroeid, vertelt Jozé van de Sande. De nieuwe ruimte is drie keer zo groot. Vooralsnog wordt alleen gebruik gemaakt van de begane grond. Het pand heeft nog twee bovenverdiepingen, waar later een passende invulling voor wordt bedacht. Michelle’s is gespecialiseerd in (originele en gereproduceerde) aap-noot-mies leesplankjes. De winkel opent 25 mei op de nieuwe locatie. Het huidige pand wordt weer verbouwd tot woning.

Het Cameramuseum van Bob Noomen sloot 1 augustus noodgedwongen de deuren, omdat de eigenaar het pand wilde verkopen. Noomen is sindsdien op zoek naar een andere plek voor zijn uitgebreide collectie. Diverse locaties zijn de revue gepasseerd, maar gingen om uiteenlopende redenen niet door. Hij is nu nog bezig met een pand in Bruinisse.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement