Volledig scherm
Sjoerd de Jong van Duurzame Mobiliteit Zeeland geeft uitleg aan Walter Zierden over het gebruik van een elektrische auto © Dirk Jan Gjeltema

Elektrische deelauto's in Bruinisse komen op de Dreef

BRUINISSE - De twee elektrische deelauto's die op Bruinisse komen te staan, krijgen een plek met laadpaal op de Dreef. Naar verwachting is de herinrichting van dit gebied voor kerst rond. 

Het gaat om twee elektrische Renault Zoe’s van Fioole Auto's uit Zierikzee. Het streven is in 2021 zeventien kernen op Schouwen-Duiveland van elektrische deelauto's te voorzien. Dat moet het mogelijk maken om tweede auto's, die maar een paar keer per week voor een boodschap of bezoek aan de sportclub gebruikt worden, de deur uit te doen. Ook kan het de algemene mobiliteit vergroten, omdat mensen zonder auto nu een auto tot de beschikking krijgen. 

Op Schouwen-Duiveland bezitten we samen 17.000 auto's, waarvan de meeste 95 procent van de tijd stil staan. Ondertussen kosten die wagens samen wel 60 miljoen euro per jaar. Het mobiliteitsplatform SD op Weg werkt, samen met overheden en andere organisaties, aan de totstandkoming van een deelautonetwerk op Schouwen-Duiveland. Behalve in Bruinisse worden dit jaar ook nog deelauto's in Brouwershaven neergezet. Daar in samenwerking met Zeeuwland, die een bedrijfsauto voor in de avonduren en weekenden beschikbaar stelt. Volgend jaar is het de beurt aan Renesse en Zierikzee.

Op Bruinisse is de financiering van beide deelauto's voor twee jaar rond. Met dank aan Windfonds Krammer dat jaarlijks rond de 43.000 euro beschikbaar heeft voor initiatieven in Bruinisse die op de één of andere manier bijdragen aan het dorp en z'n inwoners. Het windfonds draagt 27.000 euro aan de deelauto's bij.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement