Met Frans Bauer ging het dak er vorig jaar af bij Goud voor Oud. De populaire volkszanger is 23 januari tijdens de laatste editie van het muziekfeest weer van de partij.
Volledig scherm
PREMIUM
Met Frans Bauer ging het dak er vorig jaar af bij Goud voor Oud. De populaire volkszanger is 23 januari tijdens de laatste editie van het muziekfeest weer van de partij. © Dirk Jan Gjeltema

Einde van populair muziekfeest Goud voor Oud, maar er is iets nieuws in de maak

BURGH-HAAMSTEDE - Goud voor Oud beleeft volgende week z'n laatste feestje. Maar er is iets nieuws in de maak, eveneens specifiek gericht op de senioren van Schouwen-Duiveland. ,,En dat wordt minstens net zo leuk", verzekert organisator Marcel Willemse.

Er zal hier en daar wel een traantje worden weggepinkt, als Willemse straks het licht uit doet. Dertien achtereenvolgende jaren heeft hij, samen met co-presentator Daniëlle van Tongeren, duizenden ouderen van Schouwen-Duiveland een onvergetelijke middag bezorgd. Artiesten als Frans Bauer, Vader Abraham en Willeke Alberti stonden op het podium in Burgh-Haamstede. Gesponsord door boerderij Molenberg, waar Willemse de leiding heeft. Maar de geldschieter vindt het wel welletjes zo. En daarmee houdt ook Goud voor Oud op te bestaan.

  1. Aula's bij uitvaart zijn gevuld met leegte, ‘zo triest!’
    PREMIUM

    Aula's bij uitvaart zijn gevuld met leegte, ‘zo triest!’

    ZIERIKZEE - Door de veiligheidsmaatregelen rond het coronavirus mogen bij een uitvaart van een overledene maximaal dertig mensen aanwezig zijn. ,,De aula’s zijn gevuld met leegte”, hoort Rosalinde van Ingen Schenau. ,,Zo triest!” Wanneer iedereen die noodgedwongen thuis moet blijven nu eens een bloem met persoonlijk kaartje op een lege stoel laat leggen, bedacht de Schouwse kunstenaar. ,,Dan ervaren de nabestaanden op het moment dat ze achter de kist binnen komen, toch nog de warmte van al die mensen om hen heen.”