Volledig scherm
PREMIUM
Met Frans Bauer ging het dak er vorig jaar af bij Goud voor Oud. De populaire volkszanger is 23 januari tijdens de laatste editie van het muziekfeest weer van de partij. © Dirk Jan Gjeltema

Einde van populair muziekfeest Goud voor Oud, maar er is iets nieuws in de maak

BURGH-HAAMSTEDE - Goud voor Oud beleeft volgende week z'n laatste feestje. Maar er is iets nieuws in de maak, eveneens specifiek gericht op de senioren van Schouwen-Duiveland. ,,En dat wordt minstens net zo leuk", verzekert organisator Marcel Willemse.

Er zal hier en daar wel een traantje worden weggepinkt, als Willemse straks het licht uit doet. Dertien achtereenvolgende jaren heeft hij, samen met co-presentator Daniëlle van Tongeren, duizenden ouderen van Schouwen-Duiveland een onvergetelijke middag bezorgd. Artiesten als Frans Bauer, Vader Abraham en Willeke Alberti stonden op het podium in Burgh-Haamstede. Gesponsord door boerderij Molenberg, waar Willemse de leiding heeft. Maar de geldschieter vindt het wel welletjes zo. En daarmee houdt ook Goud voor Oud op te bestaan.

  1. Zeeuws mkb kan nog wel wat leren over export: ‘Internationale handel maakt je minder kwetsbaar’
    PREMIUM

    Zeeuws mkb kan nog wel wat leren over export: ‘Internati­o­na­le handel maakt je minder kwetsbaar’

    VLISSINGEN - Zeeland is de provincie met de meeste export. En dat is vooral te danken aan de industrie. Het midden- en kleinbedrijf verkoopt nog maar weinig producten over de grens. En laat kansen liggen, zegt directeur Dick ten Voorde van de Zeeuwse ontwikkelingsmaatschappij Impuls. Ze gaat bedrijven helpen met internationale handel. ,,Het maakt je sterker en minder kwetsbaar.”