Ron Bouwman heeft zijn kledingwinkel Bomont in Renesse vorig jaar drastisch verbouwd, daartoe aangezet voor de herinrichting van het dorp.
Volledig scherm
PREMIUM
Ron Bouwman heeft zijn kledingwinkel Bomont in Renesse vorig jaar drastisch verbouwd, daartoe aangezet voor de herinrichting van het dorp. © Dirk Jan Gjeltema

Einde van discotijdperk Renesse nabij: plan voor ‘Ibiza-achtig’ hotel op plek van Pinky's en De Zoom

RENESSE - Disotheek Pinky's en feestcafé De Zoom in Renesse maken mogelijk plaats voor een hotel. Eigenaar Ron Bouwman van de naastgelegen kledingwinkel (met café) Bomont denkt aan een pand met ‘Ibiza-achtige uitstraling’, met 35 kamers en een ‘feestkelder’. Hij mikt daarbij specifiek op de doelgroep 25 tot 45-jarigen. 

 1. Vrijheid van de ene buurman versus inkomsten van de andere: al 17 jaar gesteggel over Oud-Bommenede
  PREMIUM

  Vrijheid van de ene buurman versus inkomsten van de andere: al 17 jaar gesteggel over Oud-Bommenede

  ZONNEMAIRE - ,,Waarom zou mijn droom minder waard zijn dan die van de buren?” Buurman Ron van de Erve houdt vol dat hij geen zorgwoningen tegenover zijn woning aan de Kijkuitsedijk in Zonnemaire wil. En daarom wachten Brenda Voet en haar man Niek van Putte al zeventien jaar op groen licht voor het plan voor hun Résidence Oud-Bommenede. Het is nu wachten op een uitspraak van de Raad van State.
 2. Ontsnappen uit een piramide in Burgh-Haamstede? Jan Willem Prince bouwt een VR escaperoom waarin dat kan
  PREMIUM

  Ontsnappen uit een piramide in Burgh-Haamstede? Jan Willem Prince bouwt een VR escaperoom waarin dat kan

  BURGH-HAAMSTEDE - Jan Willem Prince zag het al helemaal voor zich: hij zou de werkplaats van het voormalige bouwbedrijf J.C. Prince verbouwen tot escaperoom met verschillende kamers. ,,Maar dan zit je vast aan één type kamer en dat vonden we te beperkend. Toen zagen we dat virtual reality in opkomst is.” In juni wil hij zijn eigen VR escaperoom openen aan de Hogezoom in Burgh-Haamstede.
 1. Hogeweg: van Duits bastion naar internationaal gezelschap
  Play

  Hogeweg: van Duits bastion naar internatio­naal gezelschap

 2. Nadie schrijft in stacaravan in Bruinisse liefdesliedjes op bestelling
  Play

  Nadie schrijft in stacaravan in Bruinisse liefdes­lied­jes op bestelling