Iris Noldus (rechts) regelde met een aantal buren dat er toch nog kerstbomen in Burgh-Haamstede staan
Volledig scherm
Iris Noldus (rechts) regelde met een aantal buren dat er toch nog kerstbomen in Burgh-Haamstede staan © Marieke Mandemaker

Eind goed al goed, toch nog echte kerstbomen in Burgh-Haamstede

Burgh-Haamstede – Er staan toch nog echte kerstbomen op diverse plekken in Burgh-Haamstede. Door een geste van Grand Hotel Ter Duin en de inzet van een aantal dorpsbewoners kwam dat voor elkaar.

 1. Gerrie van den Hoek was een rots in de branding en het gezicht van de kreeftenvisserij op de Oosterschelde
  PREMIUM
  uit het leven

  Gerrie van den Hoek was een rots in de branding en het gezicht van de kreeften­vis­se­rij op de Ooster­schel­de

  Gerrie van den Hoek genoot van zijn werk als visser. Hij was dol op zijn vrouw Vera en was trotse vader van drie kinderen. Hij trad van nature niet op de voorgrond, maar hij werd toch het gezicht van de kreeftenvisserij op de Oosterschelde. Hij was geregeld te zien op tv en in kranten tijdens het kreeftenseizoen. Gerrie overleed aan de gevolgen van een virale hersenvliesontsteking op 19 juli 2021, hij werd vijftig jaar.
 2. Kees Verkerke kan geen genoeg krijgen van houten speelgoed: ‘Het is warm en vol beleving’
  PREMIUM
  VIDEO

  Kees Verkerke kan geen genoeg krijgen van houten speelgoed: ‘Het is warm en vol beleving’

  ZIERIKZEE - Zou Kees Verkerke (69) met zijn winkel Knock on Wood willen stoppen, dan zou hij dat zó kunnen doen. Maar hij is het niet van plan. De man, die door alle trends heen, al dik 25 jaar lang een gigantische collectie houten speelgoed aanbiedt in zijn zaak aan de Nieuwe Bogerdstraat in Zierikzee kan er nog altijd geen genoeg van krijgen. Het is duurzaam, leerzaam maar vooral ook superleuk speelgoed waar Verkerke ooit zijn zinnen op zette. En daar geniet hij zelf ook nog steeds van.