Volledig scherm
PREMIUM
De dakconstructie van de hallen in Sportcentrum Westerschouwen werd verstevigd en vernieuwd met zo'n zeventig ton staal en in totaal vijf kilometer aan hout. © Ernesta Verburg

Eigenaar sportcentrum: ‘De tijd is rijp voor publiek debat over veiligheid grote gebouwen’

BURGH-HAAMSTEDE - Grotere openbare gebouwen moeten periodiek aan een herkeuring worden onderworpen om te zien of ze nog wel veilig genoeg zijn. De overheid schiet daarin tekort, vindt bestuursvoorzitter Hans Neijman van Resort Haamstede.

Het Resort kocht het Sportcentrum Westerschouwen in 2018 van de Stichting Renesse. Nadat de koop was bezegeld, bleek de dakconstructie onveilig. Bij de bouw van de sporthallen zijn de toen geldende eisen uit de jaren zeventig onvoldoende opgevolgd.

  1. Zeeuws mkb kan nog wel wat leren over export: ‘Internationale handel maakt je minder kwetsbaar’
    PREMIUM

    Zeeuws mkb kan nog wel wat leren over export: ‘Internati­o­na­le handel maakt je minder kwetsbaar’

    VLISSINGEN - Zeeland is de provincie met de meeste export. En dat is vooral te danken aan de industrie. Het midden- en kleinbedrijf verkoopt nog maar weinig producten over de grens. En laat kansen liggen, zegt directeur Dick ten Voorde van de Zeeuwse ontwikkelingsmaatschappij Impuls. Ze gaat bedrijven helpen met internationale handel. ,,Het maakt je sterker en minder kwetsbaar.”