De dakconstructie van de hallen in Sportcentrum Westerschouwen werd verstevigd en vernieuwd met zo'n zeventig ton staal en in totaal vijf kilometer aan hout.
Volledig scherm
PREMIUM
De dakconstructie van de hallen in Sportcentrum Westerschouwen werd verstevigd en vernieuwd met zo'n zeventig ton staal en in totaal vijf kilometer aan hout. © Ernesta Verburg

Eigenaar sportcentrum: ‘De tijd is rijp voor publiek debat over veiligheid grote gebouwen’

BURGH-HAAMSTEDE - Grotere openbare gebouwen moeten periodiek aan een herkeuring worden onderworpen om te zien of ze nog wel veilig genoeg zijn. De overheid schiet daarin tekort, vindt bestuursvoorzitter Hans Neijman van Resort Haamstede.

Het Resort kocht het Sportcentrum Westerschouwen in 2018 van de Stichting Renesse. Nadat de koop was bezegeld, bleek de dakconstructie onveilig. Bij de bouw van de sporthallen zijn de toen geldende eisen uit de jaren zeventig onvoldoende opgevolgd.

  1. Aula's bij uitvaart zijn gevuld met leegte, ‘zo triest!’
    PREMIUM

    Aula's bij uitvaart zijn gevuld met leegte, ‘zo triest!’

    ZIERIKZEE - Door de veiligheidsmaatregelen rond het coronavirus mogen bij een uitvaart van een overledene maximaal dertig mensen aanwezig zijn. ,,De aula’s zijn gevuld met leegte”, hoort Rosalinde van Ingen Schenau. ,,Zo triest!” Wanneer iedereen die noodgedwongen thuis moet blijven nu eens een bloem met persoonlijk kaartje op een lege stoel laat leggen, bedacht de Schouwse kunstenaar. ,,Dan ervaren de nabestaanden op het moment dat ze achter de kist binnen komen, toch nog de warmte van al die mensen om hen heen.”