Volledig scherm
PREMIUM
Karin Boot is al dertig jaar hét gezicht van de VVV in Zierikzee. © Marieke Mandemaker

Eigenaar café De Biet: ‘Ik zou nog eerder Koninklijke Horeca Nederland opzeggen dan de VVV’

ZIERIKZEE - De tijd dat alle toeristen bij aankomst op hun vakantiebestemming direct naar de VVV gingen om informatie te verzamelen over de streek, is misschien voorbij. Maar kan een toeristisch eiland als Schouwen-Duiveland wel zonder de VVV?

Het regent pijpenstelen in Haamstede. Er loopt geen mens op straat, laat staan een toerist. En waren die er wel, dan zouden ze zichzelf moeten zien te redden. Op de deur van de VVV hangt namelijk een briefje met de boodschap dat de winterperiode is ingegaan. In het voorjaar zijn ze er weer.

Als ze dat al halen. Want doordat de gemeente Schouwen-Duiveland de subsidiekraan dichtdraait, hangt de vestigingen van de VVV in Haamstede en Zierikzee sluiting boven het hoofd. Jammer, zegt Wilma van Damme van camping Rozenhof in het hart van Haamstede. ,,Maar ik snap het wel. Ze zijn altijd dicht. Dan komen de mensen op een gegeven moment ook niet meer. Zeker nu met internet. Als mensen iets willen weten, zoeken ze het zelf wel even op. Maar toch, jammer. Want eigenlijk zou een goed informatiepunt wel nodig zijn.”