Volledig scherm
Kleedjesroute in Nieuwerkerk. In de Weststraat staat Jojanneke Donselaar. Ze verkoopt onder meer haar eigen motor nu ze moeder is geworden. Op de foto buurjongen Anis Kooj, zoon Levi (3) en dochter Kyra (6) op de motor, Jojanneke met baby Jade. © Marieke Mandemaker

Eerste rommelroute Nieuwerkerk smaakt naar meer

NIEUWERKERK - Koopjesjagers konden zaterdag langs tientallen adressen struinen in Nieuwerkerk. De eerste officiële rommelroute was mede dankzij het weer een succes. Er komt een vervolg.

Voorafgaand was het even wennen. Niet alle adressen konden meedoen, omdat niet alle straten onder de vergunning vielen. Straten als de Leeuweriklaan en De Heule waren te ver van de kern af. Deelnemers moesten een kleine vergoeding betalen, omdat de organiserende Oranjevereniging voor de vergunning 50 euro moest betalen en ook drukkosten had aan flyers.

Het mocht uiteindelijk de pret niet drukken. Monique Verrijzer van de organisatie: ,,De ene straat werd drukker bezocht dan de andere. We hebben veel positieve reacties gekregen van zowel verkopers als bezoekers. Sommige adressen waren leuk aangekleed met slingers en ballonnen. Het was voor herhaling vatbaar.” De volgende Nieuwerkerkse rommelroute zal waarschijnlijk in mei of juni zijn.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement