Brogum Julianastraat Zierikzee.
Volledig scherm
PREMIUM
Brogum Julianastraat Zierikzee. © Streetview Google Maps

Een ‘Ziggo Dome’ is helemaal niet nodig: voor paar miljoen krijgt podium Brogum een nieuwe toekomst

ZIERIKZEE - Weg met de rioollucht, geluidsoverlast, verzakte vloeren en oververhitte koppen. Het nieuwe Brogum moet een up-to-date podium worden. Klaar voor weer een nieuwe 50 jaar. Dat hoeft geen 8,5 miljoen euro te kosten. Met hooguit 3,1 miljoen euro kan Brogum volle kracht vooruit.

 1. Marieke en Emiel grijpen steeds weer naast een koopwoning, Schouwse gemeenteraad wil ze helpen
  PREMIUM

  Marieke en Emiel grijpen steeds weer naast een koopwoning, Schouwse gemeente­raad wil ze helpen

  ZIERIKZEE - Marieke de Groote (28) en haar vriend Emiel van den Bos (26) zijn al een goed jaar op zoek naar een betaalbare koopwoning op Schouwen-Duiveland. Maar keer op keer worden ze overboden door mensen uit de Randstad, die dat met de overwaarde van hun huis daar makkelijk kunnen. Dus zit er voor het jonge koppel nog maar één ding op: ,,We gaan buiten het eiland kijken. Als er nu niks gebeurt, vergrijst het hele eiland echt in hoog tempo.”
 2. Emilie is 14 jaar weg uit Zeeland: ‘Ik herken niet alles in Burgh-Haamstede meer. Dat is helemaal niet leuk.’
  PREMIUM
  Eens een Zeeuw...

  Emilie is 14 jaar weg uit Zeeland: ‘Ik herken niet alles in Burgh-Haamste­de meer. Dat is helemaal niet leuk.’

  Emilie den Hartog (41) woonde 27 jaar in Zeeland voordat ze zich met haar vriend en diens dochters in de Bollenstreek en later in Aerdenhout vestigde. Nu verblijft ze met vriend en hond in een huurhuis in Zandvoort, druk op zoek naar een nieuwe woning in de buurt. ,,Zeeland zelf mis ik niet, omdat ik hier alles heb. Maar wel mijn vrienden en familie, omdat je gewoon niet even zomaar daar bent.”