Volledig scherm
Marike de Jonge bij haar openbare proviandkast in Zierikzee. © Ernesta Verburg

Een proviandkast voor iedereen

ZIERIKZEE - Chips, stroop en een blik bruine bonen. Maar ook shampoo en wasmiddel. De Little free pantry (ofwel openbare proviandkast) die Marike de Jonge in Zierikzee drie weken geleden in haar garage neerzette, is inmiddels dik gevuld. De Jonge heeft de kast neergezet in de strijd tegen voedselverspilling. 

Mensen kunnen er kwijt wat ze zelf niet gebruiken en pakken wat ze nodig hebben. Veel personen weten die kast al te vinden. Al zeker zo'n twintig mensen hebben spullen gebracht. Mensen die iets meenemen, zijn iets zeldzamer. Die moeten misschien eerst  even een drempel over? ,,Ja, de drempel van de garage'', reageert De Jonge nuchter. Niets zo zonde als spul dat zomaar de kliko in gaat.

Behalve de Little free pantry is bij de woning van De Jonge ook een Ideeënbus voor de wijk Poortambacht te vinden. Daar hebben al veel mensen iets in achtergelaten. Behalve ideeën worden via dit houten krat ook spulletjes van en zegeltjes voor spaaracties van bijvoorbeeld supermarkten gedeeld. Little free pantry en de Ideeënbus zijn te vinden aan de Kabbelaarsbank 57 in Zierikzee. Meer info: marikedjong@zeelandnet.nl

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement