Joke Davenne (links) laat nooit iemand stikken. Hier drinkt ze een kopje thee met buurvrouw Inez ten Rouwelaar, die een blessure aan haar linkerarm heeft en waar Joke af en toe spontaan even helpt.
Volledig scherm
PREMIUM
Joke Davenne (links) laat nooit iemand stikken. Hier drinkt ze een kopje thee met buurvrouw Inez ten Rouwelaar, die een blessure aan haar linkerarm heeft en waar Joke af en toe spontaan even helpt. © Sandra Schimmelpennink

Een engel is Joke Davenne niet. Maar het verschil maken voor andere mensen kan ze als geen ander

gouwe van schouwenDREISCHOR - Toen er vijftien jaar geleden longkanker bij haar werd geconstateerd, keek Joke Davenne (53) uit Dreischor de dood in de ogen. Sindsdien steekt ze op allerlei manieren de handen uit de mouwen voor andere mensen. ,,Ik ben hélemaal niet engelachtig of zo. Dit is voor mij zingeving.”

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.