Fred en Rollien Roodenburg gaan fietsend en hardlopend Alpe d'Huez bedwingen in de strijd tegen kanker.
Volledig scherm
PREMIUM
Fred en Rollien Roodenburg gaan fietsend en hardlopend Alpe d'Huez bedwingen in de strijd tegen kanker. © Marieke Mandemaker

Echtpaar uit Nieuwerkerk Alpe op tegen kanker: ‘Als training wekelijks vol gas de Zeelandbrug op’

NIEUWERKERK - Als de bestrijding van het coronavirus het toelaat, fietsen en lopen boerenzoon Fred (57) en boerendochter Roellien (55) Roodenburg op 4 juni voor het eerst de Alpe d’Huez op. Namens de agrarische sector zamelt het Nieuwerkerkse echtpaar samen met hun team geld in voor kankeronderzoek. Ze zijn ook aan het oefenen, want opgeven is straks geen optie. ,,Mijn basistraining is drie keer per week vol gas de oprit van de Zeelandbrug op”, zegt Fred.

 1. Stiekem achter schuttingen gluren en zeven andere redenen om de Kunstschouw te bezoeken
  PREMIUM

  Stiekem achter schuttin­gen gluren en zeven andere redenen om de Kunst­schouw te bezoeken

  Nog nooit van je leven in een museum geweest en daar ook totaal geen behoefte aan? Geeft niets. Maar doe jezelf een plezier. Bezoek in ieder geval één keer de Kunstschouw op Schouwen-Duiveland. Daar kun je stiekem achter voordeuren en schuttingen gluren, van verre uitzichten genieten, liveoptredens bijwonen, toeren op je fiets, lekker een terrasje pakken. En ontdekken dat er écht wel kunst bestaat waar jij van houdt. Acht redenen waarom de Kunstschouw verrast.
 2. Damherten mollen de boel op volkstuinencomplex in Haamstede
  PREMIUM

  Damherten mollen de boel op volkstui­nen­com­plex in Haamstede

  BURGH-HAAMSTEDE - Het was zaterdag open dag bij de Volkstuin Vereniging Haamstede. Maar 's nachts is het al langer open huis op het volkstuinencomplex aan de Dapperweg. Damherten komen er sinds een week in het donker hun maaltje bij elkaar scharrelen en vertrappen alles wat los en vast zit. ,,Het is een ramp. Het vertrappen is nog het ergste.” Naar verwachting volgende week zijn de tuinen omheind met schrikdraad.