Van veel oudere woningen heeft de gemeente Schouwen-Duiveland niet in beeld of daar al duurzame aanpassingen aan zijn gedaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Van veel oudere woningen heeft de gemeente Schouwen-Duiveland niet in beeld of daar al duurzame aanpassingen aan zijn gedaan. © Sandra Schimmelpennink

Duurzaam huis is bij de gemeente Schouwen-Duiveland niet in beeld

ZIERIKZEE -  ,,Er staan maar twee Schouwen-Duivelandse huizen op de website duurzamehuizenroute.nl, maar ik weet dat er meer zijn.” Toch heeft de gemeente die duurzame huizen niet in beeld, terwijl ze eilandbreed bezig is met inwoners te stimuleren over te stappen van aardgas naar andere energiebronnen.

 1. Els heeft ruimte zat op haar mini-camping, maar moet huilende gasten van Duinrand teleurstellen; ‘Méér mag niet’
  PREMIUM

  Els heeft ruimte zat op haar mi­ni-cam­ping, maar moet huilende gasten van Duinrand teleurstel­len; ‘Méér mag niet’

  BRIJDORPE - Mini-campings op Schouwen-Duiveland krijgen het makkelijker. De gemeente gooit een aantal strenge regels overboord. Zo worden standaard vijf vaste standplaatsen toegestaan. Die aanpassing moet onder meer ruimte scheppen voor gasten van grote campings als Duinrand, voor wiens (oudere) stacaravan na de luxere herinrichting van het park geen plek meer is.
 2. Gezocht: jongeren die geen idee hebben wat ze willen, maar die misschien prima zelfstandig ondernemers zijn
  PREMIUM

  Gezocht: jongeren die geen idee hebben wat ze willen, maar die misschien prima zelfstan­dig onderne­mers zijn

  BURGH-HAAMSTEDE - Er zijn er zat van. Jongeren die géén idee hebben wat ze met hun leven willen. Die van school af gaan, geen baan hebben en maar wat rondlummelen. Of die (nog) wel op school zitten, maar dreigen af te haken. Pro Work in Burgh-Haamstede is precies naar die jongeren op zoek. Met het gratis programma Speed You Up worden jongeren klaargestoomd om een eigen bedrijfje te beginnen.
 3. Vanuit je luie stoel genieten van een swingend Smelly Kitchen. Dat is anders dan lallend op een festival staan
  PREMIUM

  Vanuit je luie stoel genieten van een swingend Smelly Kitchen. Dat is anders dan lallend op een festival staan

  Swingen kunnen de mannen van Smelly Kitchen als de beste. Met hun funky muziek en muzikale kwaliteiten is het een bijna onmogelijke missie om stil te blijven zitten als ze spelen. Toch treden ze zondag op in het Zierikzeese filmtheater fiZi. Bijzonder, zegt promotor Kees de Feiter. ,,In je luie stoel hoor je pas écht wat een vakmensen dit zijn. Dat is toch anders dan dat je lallend met een biertje op een festival staat.”