Ruben van den Driest met de kies van de bosolifant die ooit op Zeeuwse bodem rondstruinde
Volledig scherm
PREMIUM
Ruben van den Driest met de kies van de bosolifant die ooit op Zeeuwse bodem rondstruinde © Dirk-Jan Gjeltema

Duinwachter Ruben vindt zeldzame kies van bosolifant op het Zeeuwse strand

VLISSINGEN - Op zijn platvoeten struinde hij ooit in Zeeland rond. De bosolifant, met een formaat van heb-ik-jou-daar. Op het strand bij Westduin ontdekte Ruben van den Driest een kies van het al eeuwen uitgestorven beest. Bijzonder, omdat de bosolifant weinig sporen heeft nagelaten.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Saskia Maaskant telt af naar uitreiking Thea Beckmanprijs, ook al zit ze midden in loodzware chemokuren
  PREMIUM

  Saskia Maaskant telt af naar uitreiking Thea Beckman­prijs, ook al zit ze midden in loodzware chemokuren

  BRUINISSE - Het nieuws dat ze lymfeklierkanker heeft, kwam 1,5 uur nadat Saskia Maaskant hoorde dat ze met haar boek ‘Meerminnen verdrinken niet’ op de shortlist staat voor de Thea Beckmanprijs. In één klap stortte haar wereld in. Voor even dan. De schrijfster schrijft zichzelf, en vele anderen, met humor door chemo’s en andere ellende heen. En telt ondertussen de dagen af tot de uitreiking van de prijs op zaterdag 18 september.