Volledig scherm
Le Serpent, voordat het schip in 2011 werd afgezonken bij Scharendijke als object voor sportduikers. © DirkJan Gjeltema

Duikwrak Le Serpent in Grevelingen wordt veiliger gemaakt

SCHARENDIJKE - Het voor- en achterruim van het duikwrak Le Serpent in de Grevelingen wordt vanaf 12 juni permanent afgesloten. De sluiting is één van de veiligheidsmaatregelen die Staatsbosbeheer neemt naar aanleiding van het dodelijk ongeluk mei vorig jaar. Twee sportduikers uit Den Haag en Zoetermeer kwamen toen om het leven, toen ze de uitgang van het wrak niet meer op tijd konden vinden.

De twee grote ruimen van het betonnen schip blijven wel toegankelijk. De bestaande duik- en begeleidingsrails in dat centrale deel worden gekoppeld aan een nieuw aan te brengen gidsrail op het dek aan bakboordzijde. In dat stuk is het ook minder donker dan in de kleinere ruimten in de boeg en het achtersteven van het wrak. De veiligheidsmaatregel wordt genomen in nauw overleg met meerder belanghebbenden, laat Joke Bijl van Staatsbosbeheer weten.

Het duik- en bergingsbedrijf Europa is naar verwachting tot 21 juni bezig met de aanpassingen. Tijdens de werkzaamheden geldt een duikverbod voor onbevoegden. Sportduikers worden op de dijk bij duikcentrum de Kabbelaar met informatieborden op dat verbod gewezen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement