Volledig scherm
© Frans Bosscha

Duiker in de problemen bij Brouwershaven

BROUWERSHAVEN - Een traumahelikopter is vrijdag ingezet in Brouwershaven. Vermoedelijk om een duiker te helpen, die in de problemen was gekomen.

Dat meldt HV Zeeland.

De helikopter werd rond 11.30 uur, samen met twee ambulanceteams en een eenheid van de politie richting de duikplek Kerkweg / Langendijk bij Den Osse gestuurd. De helikopter kwam ter plekke en heeft het slachtoffer samen met de ambulancedienst behandeld. De patiënt is door de ambulancedienst meegenomen naar een ziekenhuis.

  1. 'Capelle bestaat eigenlijk niet meer'
    buurten

    'Capelle bestaat eigenlijk niet meer'

    Aan het begin van de Zwanenburgseweg staat een bord dat het gehucht aangeeft. En verderop, pas voorbij nummer 17, staat het einde van het Schouwse plaatsje dat tegen Ouwerkerk aanleunt, aangegeven. De woning van Piet Geluk op nummer 11 staat daartussen, maar in feite woont hij 'buiten het dorp', zoals hij dat noemt. Capelle ligt aan het begin van de weg, aan een zijtak van de Zwanenburgseweg. Een bord met 'begraafplaats' leid je erheen. In het boekje Nieuwerkerk in oude ansichtkaarten van C.P. Pols wordt ook Capelle genoemd. Want het gehucht hoort bij Nieuwerkerk. Er stond in 1304 een kapel en in 1753 bestond de buurtschap uit 14 huizen en 11 hofsteden, valt er te lezen. Het was een aparte heerlijkheid die een van de vier bannen van de polder van Duiveland besloeg. De ban was 687 gemeten en 120 roeden groot.