Volledig scherm
Een van de uitgebrande dug-outs. © MZC'11

Dug-outs in brand gestoken met kliko's bij MZC’11 in Zierikzee: ‘Daders zijn vijanden van iedereen’

ZIERIKZEE - Twee dug-outs van voetbalclub MZC’11 in Zierikzee zijn afgelopen weekend volledig uitgebrand. De daders rolden kliko's naar binnen en staken die aan. De schade wordt niet verzekerd en is voor rekening van de club.

Dug-outs vallen volgens de verzekering niet onder de verzekerde gebouwen van de sportvereniging, zegt voorzitter Roland Backx. De club draait er daarom zelf voor op. De twee dug-outs vormen volgens een schatting van Backx een schadepost van enkele duizenden euro's.

De brandstichters braken zaterdagnacht in op het afgesloten terrein van de voetbalclub. Om de brand aan te steken gebruikten ze rolcontainers die dienen als afvalbak voor de toeschouwers. De twee dug-outs van veld 4 en veld 5, waar vooral jeugdteams spelen, gingen grotendeels in rook op.  

“Dit was echt een bewuste sloopactie", zegt Backx. “Dit zijn geen vijanden van de club, maar vijanden van de maatschappij, van iedereen. Ze hebben gewoon geen verstand. We hebben dit voor komend weekend nog niet netjes opgelapt. Dit raakt de kinderen, ouders, bezoekende coaches. Wat als het gaat regenen? Dan staan ze daar.”

Backx zegt dat de club financieel gezond is, maar dat er hard gewerkt wordt om geld binnen te krijgen. “Het geld dat we hieraan moeten uitgeven, gaat ten koste van iets anders. Het is een zware kostenpost en dat is gewoon vervelend. Ik zou tegen de daders willen zeggen: besteed je tijd aan iets anders en doe eens normaal!” 

De club heeft aangifte gedaan van de brandstichting. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement