Volledig scherm
© Ada Schreurs

Driehonderd leerlingen zetten samen 2700 groene voetstappen

ZIERIKZEE - Driehonderd leerlingen van vier Schouwen-Duivelandse basisscholen hebben samen 2700 'groene voetstappen' gezet. Dat deden ze tijdens een projectweek van 3 tot en met 10 oktober. Dat is woensdag bekend gemaakt.

Groene voetstappen verdienden ze door lopend, op de fiets of skeelerend naar school te komen. Gouden voetstappen verdienden de leerlingen door met mooie duurzame ideeën op de proppen te komen. Die ideeën zijn geïnventariseerd door NME Schouwen-Duiveland en aan de gemeente aangeboden. De gemeente kijkt of er met die tips iets op het eiland valt te doen.

Leuke tips

Scholieren van cbs de Zonnewijzer uit Zonnemaire, obs 't Kofschip uit Zierikzee, obs De Klimop uit Dreischor en obs De Schoener uit Brouwershaven deden mee. Zij leverden leuke tips te over. Een greep: voortaan met de bus naar uitwedstrijden van de voetbal in plaats van allemaal verschillende auto's, één keer per week alle stekkers uit het stopcontact, etenswaren uit de vriezer laten ontdooien in de koelkast en alle bedlampjes uit.

Kinderklimaattop

Het totaal aantal verzamelde Groene Voetstappen wordt bekend gemaakt op de landelijke Kinderklimaattop op 26 oktober in Rotterdam, waarmee de actie Groene voetstappen wordt afgesloten. Elke deelnemende school mag vier leerlingen naar deze Kinderklimaattop afvaardigen.

Groene Voetstappen op Schouwen-Duiveland is een initiatief van de gemeente in samenwerking met het Centrum voor Natuur- en Milieueducatie Schouwen-Duiveland. De landelijke initiatiefnemer van Groene Voetstappen is Klimaatverbond Nederland.

Volledig scherm
© Ada Schreurs
Volledig scherm
© Ada Schreurs