Draaiorgelman Peter Dekker met zijn draaiorgel voor woonzorgcentrum De Tienden in Zoutelande. Als mensen van zijn orgel genieten, heeft hij zelf de grootste lol
Volledig scherm
PREMIUM
Draaiorgelman Peter Dekker met zijn draaiorgel voor woonzorgcentrum De Tienden in Zoutelande. Als mensen van zijn orgel genieten, heeft hij zelf de grootste lol © Jean-Pierre Jans

Draaiorgelman Peter is hartstikke hip. Maar draaien in Oosterland doet hij nog altijd met liefde

OOSTERLAND - Draaiorgelman Peter Dekker (48) heeft de afgelopen drie maanden meer met z'n draaiorgel gezeuld dan hij normaal in anderhalf jaar tijd doet.  Vrijdag staat hij met De Teddybeer in Oosterland. ,,Het is mijn eerste keer daar. Maar ik hoop niet de laatste.”

 1. Joost Deurloo uit Bruinisse opnieuw onverslaanbaar bij NK Oestersteken
  PREMIUM
  video

  Joost Deurloo uit Bruinisse opnieuw onverslaan­baar bij NK Oesterste­ken

  YERSEKE - Het officiële oesterseizoen begint over tien dagen, maar het Nationaal Kampioenschap Oestersteken in Yerseke biedt alvast een voorproefje. Aan een oesterput proberen elf deelnemers snel maar zorgvuldig 30 platte oesters open te steken. Joost Deurloo uit Bruinisse doet dat volgens de vakjury het beste. Hij wint voor de vijfde keer het NK. ,,Ik hoop dat ik volgend jaar weer mee mag doen.”
 2. Mariette Kamphuis blaast het stof van driehonderd jaar oud herbarium: Gedroogde bloemen zijn weer helemaal hip
  PREMIUM

  Mariette Kamphuis blaast het stof van driehon­derd jaar oud herbarium: Gedroogde bloemen zijn weer helemaal hip

  ZIERIKZEE - Gedroogde planten verzamelen was ooit een hobby van ultrarijke mensen, nu is het iets voor iedereen. Kunsthistoricus en biologisch bloemkweker Mariette Kamphuis uit Schipluiden blaast het stof van deze oeroude passie. Geïnspireerd door het driehonderd jaar oude herbarium in het Stadhuismuseum in Zierikzee maakt ze met haar zus Hanneke hedendaagse varianten van de papieren vazen.