Volledig scherm
Kinderen hebben hun best gedaan het veelbesproken gat te verdoezelen. © Dirk-Jan Gjeltema

Dorpsraad Scharendijke eist aanpak van bouwbedrijf Boogert in ‘ongezellige Dorpsstraat’

SCHARENDIJKE - Voor het derde seizoen ontvangt Scharendijke haar gasten in een Dorpsstraat vol bouwborden en een braakliggend terrein. De dorpsraad heeft daar genoeg van en eist dat bouwbedrijf Boogert, zolang die niet gaat bouwen, zorgt voor gezelligheid.

Met de verhuizing naar de dorpsrand liet supermarkt Plus ruim twee jaar geleden een groot gat achter in de kleine kern van Scharendijke. Dat gat is nog steeds niet gevuld en zoals het ernaar uitziet, gaat dat voorlopig ook niet gebeuren. Directeur Hans Boogert van het gelijknamige bouwbedrijf zei november vorig jaar te hopen dat de eerste paal dit voorjaar de grond in gaat, maar stelde tegelijkertijd dat de levering van materialen achterblijft en zijn bedrijf ook nog tijd moet vinden om aan de klus te beginnen.

De dorpsraad van Scharendijke wil niet meer zo lang wachten. In een brandbrief aan het bouwbedrijf schrijft de raad zich ernstig zorgen te maken over de situatie in de Dorpsstraat. ,,Het ziet ernaar uit dat Scharendijke zich voor het derde seizoen een ongezellige Dorpsstraat moet presenteren aan inwoners en vele toeristen. En dan hebben we het nog niet eens over de horeca in de Dorpsstraat. Voor hen is de huidige uitstraling een doorn in het oog.”

Speeltoestellen

De dorpsraad wil weten wanneer de bouw begint. En mocht dat voorlopig niet aan de orde zijn, dat Boogert zorgt voor een tijdelijke invulling van het braakliggende terrein. Gras inzaaien, wat speeltoestellen neerzetten of een tijdelijk terras inrichten kan volgens de dorpsraad niet zo moeilijk zijn.

Boogert wil niet reageren op de brief. Hij wil eerst zelf met de dorpsraad praten.

Volledig scherm
Zo moet de nieuwbouw van Boogert in Scharendijke eruit komen te zien. © Zeelandis Studios
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement