Volledig scherm
PREMIUM
Alexandra , Maximilian (3 jaar) en Victor Rohrmeier hebben hun fiets geparkeerd langs de Moolweg en wandelen over het voetpad langs de Zeepeduinen. De gemeente wil het pad uitbreiden met een fietsstrook. Volgens tegenstanders wordt dat te krap en vragen om ongelukken. © Marieke Mandemaker

Dorpsraad Burgh-Haamstede steunt plan fietspad Zeepeduinen

BURGH-HAAMSTEDE - De dorpsraad van Burgh-Haamstede juicht het toe: de aanleg van een fietsstrook bij het wandelpad langs de Zeepeduinen. Daarmee wordt tegemoetgekomen aan de wens van de zwijgende meerderheid, aldus voorzitter Kees Veerhoek.

,,Wanneer je straks vanaf de Moolweg langs de duinen tot in het bos kan fietsen, heb je toch een geweldig rondje”, zegt bestuurslid Ton Hanse. Hij heeft zich voor de concept-dorpsvisie verdiept in de gewenste verbeteringen van de infrastructuur in en rond Burgh-Haamstede. De fietsverbinding wordt weliswaar niet als wens in dat concept opgesomd, maar staat wel met een oranje stippellijntje ingetekend. De procedure voor dat pad loopt al bij de gemeente, legt Veerhoek uit. Daarom benoemde de dorpsraad deze route niet expliciet in de schets voor de toekomst.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement