Volledig scherm
© Dirk Jan Gjeltema

Dorpsraad Bruinisse: 'gebruik lege terreinen om te parkeren’

BRUINISSE - De dorpsraad van Bruinisse wil van braakliggende stukken terrein tijdelijke parkeerplaatsen en plantsoenen maken. In een oproep aan bewoners wordt het ‘Gat van de Noordstraat’ genoemd als voorbeeld.

Door nieuwbouwprojecten die in ontwikkeling zijn of stil liggen is het aanzicht van Bruinisse de laatste jaren behoorlijk veranderd, vindt de dorpsraad. De structuur van het dorp is niet overal dusdanig dat er voor iedereen voldoende parkeergelegenheid is. Deze twee zaken kunnen met elkaar worden gecombineerd, vindt de dorpsraad.

Vandaar de oproep aan dorpsbewoners braakliggende stukken terrein te melden: locaties waar al een hele tijd niets mee gebeurt en waar dat voorlopig ook niet gaat gebeuren. De dorpsraad bekijkt die voorstellen en stelt bij de gemeente voor om deze terreinen tijdelijk in te richten als plantsoen of parkeergelegenheid. ,,Te denken valt aan het ‘Gat van de Noordstraat’. Het terrein van de voormalige woningen tussen Schoolstraat en Molenstraat ligt er nu verpieterd bij. Door hier een plantsoen in te richten en wat parkeervakken te creëren, maken we de buurt wat leefbaarder en dragen we een steentje bij aan het oplossen van de parkeerproblematiek”, aldus de dorpsraad.

Huisartsenpraktijk

Vanuit bewoners is er ook een wens voor meer parkeerruimte rondom de huisartsenpraktijk. Ook het terrein aan de Beatrixstraat wordt genoemd. ,,Zeker omdat ze er nu bezig zijn met de riolering is het nog meer zoeken naar een parkeerplaats. Woningcorporatie Zeeuwland gaat voorlopig toch nog niet bouwen en het terrein ziet er al jaren niet uit”, luidt de suggestie. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement