Volledig scherm
© Dirk Jan Gjeltema

Dorpsraad Bruinisse: 'gebruik lege terreinen om te parkeren’

BRUINISSE - De dorpsraad van Bruinisse wil van braakliggende stukken terrein tijdelijke parkeerplaatsen en plantsoenen maken. In een oproep aan bewoners wordt het ‘Gat van de Noordstraat’ genoemd als voorbeeld.

Door nieuwbouwprojecten die in ontwikkeling zijn of stil liggen is het aanzicht van Bruinisse de laatste jaren behoorlijk veranderd, vindt de dorpsraad. De structuur van het dorp is niet overal dusdanig dat er voor iedereen voldoende parkeergelegenheid is. Deze twee zaken kunnen met elkaar worden gecombineerd, vindt de dorpsraad.

Vandaar de oproep aan dorpsbewoners braakliggende stukken terrein te melden: locaties waar al een hele tijd niets mee gebeurt en waar dat voorlopig ook niet gaat gebeuren. De dorpsraad bekijkt die voorstellen en stelt bij de gemeente voor om deze terreinen tijdelijk in te richten als plantsoen of parkeergelegenheid. ,,Te denken valt aan het ‘Gat van de Noordstraat’. Het terrein van de voormalige woningen tussen Schoolstraat en Molenstraat ligt er nu verpieterd bij. Door hier een plantsoen in te richten en wat parkeervakken te creëren, maken we de buurt wat leefbaarder en dragen we een steentje bij aan het oplossen van de parkeerproblematiek”, aldus de dorpsraad.

Huisartsenpraktijk

Vanuit bewoners is er ook een wens voor meer parkeerruimte rondom de huisartsenpraktijk. Ook het terrein aan de Beatrixstraat wordt genoemd. ,,Zeker omdat ze er nu bezig zijn met de riolering is het nog meer zoeken naar een parkeerplaats. Woningcorporatie Zeeuwland gaat voorlopig toch nog niet bouwen en het terrein ziet er al jaren niet uit”, luidt de suggestie. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Na maanden van hakken en beitelen herrijst het Blauwe Bolwerk in volle glorie: ‘Als je tien jaar verder bent, heb je een totaal ander beeld’
  PREMIUM

  Na maanden van hakken en beitelen herrijst het Blauwe Bolwerk in volle glorie: ‘Als je tien jaar verder bent, heb je een totaal ander beeld’

  ZIERIKZEE - Om je vingers bij af te likken. Zo mooi wordt het Blauwe Bolwerk van Zierikzee weer, ziet gemeentelijk projectleider Jan Quist tevreden. Het kleurverschil tussen de authentieke en nieuw gezaagde natuursteen uit de Waalse groeve is binnen een jaar of tien nauwelijks meer zichtbaar, verzekert restauratiespecialist Marcel van Rooijen van aannemingsbedrijf Leenhouts.
 2. Bewoners en ondernemers zijn schade en overlast vrachtwagens in historisch stadscentrum beu
  PREMIUM

  Bewoners en onderne­mers zijn schade en overlast vrachtwa­gens in historisch stadscen­trum beu

  ZIERIKZEE - Bewoners en ondernemers aan de Melkmarkt en Meelstraat in Zierikzee zijn het beu. Voor de zoveelste keer hebben vrachtwagens schade veroorzaakt in de smalle straten. Ze willen dat de gemeente ingrijpt, voordat het echt uit de hand loopt. ,,Een terrastafel is nog te vervangen, maar ik wil er niet aan denken dat een chauffeur straks een kind over het hoofd ziet in zijn blinde hoek", zegt Eline Praet.
 3. Bodem schatkist Schouwen-Duiveland komt in zicht; het vet is van de botten
  PREMIUM

  Bodem schatkist Schou­wen-Duiveland komt in zicht; het vet is van de botten

  ZIERIKZEE - Schouwen-Duiveland kan zich opmaken voor een hete herfst, waarin pijnlijke keuzes gemaakt zullen moeten worden. Door allerlei financiële onzekerheden waarmee de gemeente kampt, is het volgens wethouder Daniël Joppe onmogelijk voor de lange termijn een positieve planning te maken. Na de recente bezuinigingsronde die 3,2 miljoen euro opleverde, weet Joppe ook niet meer waar hij het moet zoeken.