Volledig scherm
PREMIUM
Kunstenaar Anne Ausloos duwt de boot door de verborgen zeetuin in het caisson. Met schipper Bas van Damme en aan boord Marjan en Hans Hidskes uit Serooskerke. © Marieke Mandemaker

Dit zien kunstenaars na 5 jaar balanceren tussen zoet en zout

SEROOSKERKE - Het is één van de grootste opgaven van dit moment, vindt gedeputeerde Ben de Reu. Hoe krijg je bij mensen tussen de oren dat het klimaat verandert? De droge zomer die we hadden, draagt daar toe bij. Maar ook een manifestatie als Balans van Zoet en Zout. Het was huiveren en genieten ineen, zaterdag bij de Schelphoek bij Serooskerke.

De manifestatie bij de Schelphoek was de grote finale van het meerjarige project Balanceren tussen Zoet en Zout van de Bewaerschole. Dit in Burgh-Haamstede gevestigde centrum voor hedendaagse kunst gaf een stuk of vijftien kunstenaars de opdracht zich vijf jaar lang te verdiepen in het thema Balanceren tussen Zoet en Zout. Geen insteek of uitwerking hetzelfde, zo bleek zaterdag. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Strand Neeltje Jans bezaaid met plastic en andere rotzooi

    Strand Neeltje Jans bezaaid met plastic en andere rotzooi

    NEELTJE JANS - ,,Niet normaal meer wát een enorme hoeveelheid plastic is er weer aangespoeld", verzucht Inge de Groot. De kunstenares struint regelmatig het strand af achter het Topshuis op Neeltje Jans. Ze schrok maandag van de troep die ze aantrof. De harde wind heeft talloze dopjes, flessen, rietjes, ballonnen met slingers en stukken visnet op het strand gedreven. De Groot organiseert zondag een spontane opruimactie. De Bende van het Strand heeft zijn medewerking al toegezegd. Iedereen die wil meehelpen kan vanaf 13 uur met eigen spullen aansluiten.