Volledig scherm
Het gemeentehuis in Zierikzee. foto Dirk-Jan Gjeltema

Distributiecentrum voelt zich belazerd door gemeente

ZIERIKZEE - Stadsdistributie Centrum Zeeland (SDC) staat op losse schroeven. Doordat de gemeente Schouwen-Duiveland ook na 1 januari ontheffingen blijft verlenen voor vrachtwagens tussen acht en tien meter lengte, is volgens initiatiefnemers Sandra en Jan Olree de basis onder het plan verdwenen.

Om een einde te maken aan de overlast van zwaar verkeer in de historische binnenstad van Zierikzee, stelde de gemeente per 1 april een lengtebeperking in voor het vrachtverkeer.

Wagens langer dan acht meter zijn vanaf dan niet toegestaan in het centrum. Om de ondernemers echter tegemoet te komen, kunnen er voor vrachtwagens tot tien meter ontheffingen worden verleend. Die mogen daarmee over vastgestelde routes, stapvoets rijdend, tóch de binnenstad in.

De ontheffingen lopen 31 december af. SDC, een nieuw bedrijf dat voorkomt uit transportbedrijf Biene Velde, ging er vanuit dat er na deze datum geen nieuwe ontheffingen meer worden verleend. Winkeliers zouden daardoor automatisch bij SDC terechtkomen. Als enige bedrijf krijgen ze toestemming om vanuit het distributiecentrum aan de Industrieweg met kleine vrachtwagentjes de winkels en horeca te bevoorraden.

SDC Zeeland laat het er niet bij zitten en hoopt via de gemeenteraad alsnog te bewerkstelligen dat er geen nieuwe ontheffingen meer worden verleend.

Meer hierover morgen in de PZC, editie Schouwen-Duiveland