Volledig scherm
De zuidelijke en westgevel van de Dikke Toren in Zierikzee verdwijnt achter doek. © Dirk Jan Gjeltema

Dikke Toren in Zierikzee verstopt zich achter wit doek

ZIERIKZEE - Rol voor rol hult de Dikke Toren van Zierikzee zich in een wit doek. Opeens steekt het onmiskenbare baken van de monumentenstad niet meer zo scherp af tegen het wolkendek. Alsof het eeuwenoude bouwwerk zich wil camoufleren voor de nieuwe stroom toeristen, die woensdag massaal op gang lijkt te zijn gekomen. 

Het doek is bedoeld om te voorkomen dat stof en vuil dat vrijkomt bij het uitslijpen van de voegen zich verspreidt over de omgeving. Ook beschermt het de medewerkers van aannemingsbedrijf Leenhouts enigszins tegen wind en regen. De werkzaamheden zijn naar verwachting eind juni afgerond.

De steiger zelf is tot 55 meter hoogte opgebouwd langs de zuidelijke en westelijke gevel van de toren en beslaat 26 verdiepingen. De weersinvloeden op de buitenmuren en ramen zijn in deze hoek het grootst. In een later stadium worden ook beide andere zijdes gerenoveerd, aldus bouwkundig projectleider Robin Koot van de Stichting Monumentenbezit.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hostellerie Schuddebeurs is geen doorsnee toeristenfuik
    PREMIUM
    ACHTER DE SCHERMEN

    Hostelle­rie Schudde­beurs is geen doorsnee toeristen­fuik

    SCHUDDEBEURS - Waar het centrum is, vragen internationale gasten weleens aan receptioniste Sandra Fierens (46), geboren en getogen in Schuddebeurs. Ze kan er om lachen, want Hostellerie Schuddebeurs ís het centrum van het dorpje op Schouwen-Duiveland. Golfers en fietsers verblijven er graag. Deze krant keek in de keuken, de lobby en op hotelkamers. ,,Mijn brillenglazen besloegen van een half ontblote hotelgast.”