Volledig scherm
Liever Ier As Tuus, Schouwen-Duivelands eigen dweilband, weet als geen ander het publiek te bespelen © Dirk Jan Gjeltema

Dik 400 muzikanten zetten Renesse op z'n kop, op weg naar de grote finale

RENESSE - Op de Julianahoeve in Renesse vieren de muzikanten hun eigen feest, maar in de straten van Renesse zorgen tientallen dweilbands drie dagen lang voor vertier voor iedereen.

Met vijf podia dwars door het centrum van het dorp heen, kun je de dweilbands niet omzeilen. Heel veel mensen willen dat ook niet. Wie van levendigheid houdt, vindt tijdens Festival aan Zee in Renesse een paradijs. Met zo'n 450 muzikanten die, al doet de kleding af en toe anders geloven, een gevarieerd repertoire door het dorp blazen. 

Zondag gaat het dweilbandfestival nog even door. Met podia bij de kerk, de Jumbo, op het Watermeterplein, bij Libaquin en op het evenemententerrein aan de Hogezoom. De grote finale is ergens tussen 16.00 en 16.30 uur. Dan komen alle dweilbands samen bij de Watermeter voor een gezamenlijke muzikale afsluiting.

Volledig scherm
Ook DrumBeatz, de drum- en showband van Luctor et Emergo uit Renesse, is erbij © Esme Soesman
Volledig scherm
Muziek midden op straat. In Renesse kun je er dit weekend niet omheen © Esme Soesman
Volledig scherm
Het programma van het Dweilbandfestival © Esme Soesman
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bewoners klagen over zandhopen Noorderpolder: ‘Eén grote stofbende’
    PREMIUM

    Bewoners klagen over zandhopen Noorderpol­der: ‘Eén grote stofbende’

    ZIERIKZEE – Zierikzeeënaar Edwin van Delft (42) houdt zijn bovenramen en roosters dicht. Hij woont met vrouw en twee kinderen nu anderhalf jaar in zijn nieuwbouwwoning in de Noorderpolder en noemt de overlast ‘heel erg’. ,,Het zand gaat in je groeven zitten.” Eerder al maakte hij een filmpje waarop te zien is dat langs trekkend bouwverkeer grote stofwolken veroorzaken. ,,Echt niet normaal.”