Volledig scherm
Activiteit tijdens de sportweek in de Cornelia. Nu nog in de oude recreatiezaal. Over dik anderhalf jaar verkassen de bewoners naar een nieuwe plek © Ernesta Verburg

Denk mee over een nieuwe naam voor zorgcentrum Cornelia in Zierikzee

ZIERIKZEE Nog een dikke anderhalf jaar en dan eten bewoners van Cornelia hun warme hap in de huiskamer van een fonkelnieuw gebouw op de voormalige hockeyvelden in Zierikzee. De naam Cornelia verdwijnt. Bewoners van Schouwen-Duiveland mogen meedenken over een nieuwe, Nederlandse naam.

Begin volgend jaar start de bouw. Anderhalf jaar later kunnen de dozen ingepakt en de mensen verhuisd. Het nieuwe Cornelia krijgt 93 appartementen voor bewoners en elf huiskamers, met elk een eigen thema. Daar kunnen dagelijkse dingen worden gedaan, zoals maaltijden bereiden, eten en tv kijken. Elke huiskamer heeft een speciale hoek voor bijzondere activiteiten. De muziekkamer krijgt bijvoorbeeld een zithoek met piano en de tuinkamer een grote plantenbak met verse kruiden en tomaatjes. Weer andere huiskamers zijn meer ingericht op rust.

Slinger

De slinger van woningen rond de huiskamers hebben allemaal een eigen voor- en achterdeur. Langs de gevel loopt een breed trottoir rond het gebouw. Op de eerste verdieping komen studio's voor mensen die revalideren of logeren. Inclusief behandelcentrum en een oefenzaal voor behandelingen zoals fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en revalidatie.

Nieuwe naam

Allévo is in zee gegaan met bouwer Sprangers en Van Galen Klimaattechniek. De contracten zijn getekend. Ook bestemmingsplan en vergunningen zijn rond. Wie een idee heeft voor een nieuwe naam kan dat voor 1 januari 2020 melden via naam@allevo.nl. De naam moet passen bij de omgeving, voor iedereen te begrijpen zijn en een warme, menselijke uitstraling hebben.