Volledig scherm
Een diabetespatient meet zijn bloedwaarden. © ANP

Deelnemers Diabetes Challenge kilo's lichter op weg naar medaille

ZIERIKZEE - Met z'n allen eenenvijftig kilo lichter. Een (gezamenlijke) suikerwaarde die 157 punten is gekelderd. En dan ook nog eens zeker weten dat je zaterdag collectief de eindstreep haalt.

De club Schouwen-Duivelandse wandelaars die meedoen aan de Nationale Diabetes Challenge heeft in een paar maanden tijd veel bereikt.

De cijfers liegen er niet om, zegt Janet Vleeshouwer van de Zierikzeese fysiotherapiepraktijk Fysant. Zes van de twintig deelnemers hebben minder medicatie nodig dan voor ze hun wandelschoenen een paar maanden geleden voor het eerst uit de kast trokken. "Dit zijn duidelijke cijfers. Hierop komt zeker een vervolg."

Maar eerst even deze week door. Want na alle training moet het nu gebeuren. De groep uit Zierikzee -naast twintig mensen met diabetes lopen nog eens 23 partners en andere wandelliefhebbers mee- loopt deze week vier dagen lang dagelijks vijf, tien of twintig kilometer uit. Drie dagen op Schouwen-Duivelandse bodem en de laatste dag, samen met alle andere deelnemers uit Nederland, in de buurt van Paleis het Loo in Apeldoorn. Om daar gezamenlijk te eindigen op een soort Via Gladiola tijdens het Nationale Diabetes Challenge Festival.