Volledig scherm
Kruispunt Jannewekken - Touwbaan in Zierikzee. © Google Maps

De Zwakste Schakel staakt de strijd tegen onveilige kruispunten Zierikzee

ZIERIKZEE - Het comité De Zwakste Schakel, dat ijvert voor veiliger kruispunten aan de Grachtweg en het Jannewekken in Zierikzee, heeft zichzelf opgeheven.

Nu de Rijdende Rechter heeft besloten geen aflevering in Zierikzee te maken, heeft het comité ook geen nut meer, concludeert oprichter Dick Doeswijk. "De Rijdende Rechter komt niet omdat de gemeente niet met de billen bloot durft te gaan. Omdat ze bang is van bewoners te horen te krijgen dat er toezeggingen zijn gedaan. De wethouder zegt al met ons gesproken te hebben. Twee jaar geleden, ja, maar de situatie is nog altijd hetzelfde. Onverminderd gevaarlijk."

Bemiddelingscommissie

Ook al is het comité opgeheven, Doeswijk geeft de strijd voor veiligheid niet op. "We gaan de gemeente vragen om een bemiddelingscommissie in te stellen. Met een onafhankelijke voorzitter. We wachten gewoon tot de gemeente in actie komt."

In een afscheidsbrief aan de gemeente oppert het comité om de naam Zwakste Schakel over te nemen voor 'de aaneenschakeling van mislukte kruispunten'.

Volledig scherm
Foto: IDTV