Havendagen editie 2019.
Volledig scherm
PREMIUM
Havendagen editie 2019. © Dirk-Jan Gjeltema

De Zierikzeese Havendagen gaan gelukkig wél door

ZIERIKZEE - Voor wie tussen alle corona-ellende graag iets positiefs wil horen en graag iets heeft om naar uit te kijken: de Zierikzeese Havendagen gaan wél door. De organisatie zet alles op alles om er een knallende editie van te maken.

 1. Bjorn traint voor zijn eerste marathon: door de woestijn van Jordanië, voor zijn neefje met leukemie
  PREMIUM

  Bjorn traint voor zijn eerste marathon: door de woestijn van Jordanië, voor zijn neefje met leukemie

  ZIERIKZEE - Je bent 18 en je wilt wat. Dus ga je een marathon lopen. En dan niet een standaard stratenparcours of dicht bij huis iets pittigers langs de kust, maar door de woestijn in Jordanië voor het goede doel. Bjorn Bouwman uit Zierikzee is volop in training. Hij loopt voor zijn neefje, die op bijna vier jarige leeftijd leukemie kreeg, en al die andere kinderen die vechten tegen kanker.
 2. Ondernemers werken samen toe naar eilandbrede promotie van Schouwen-Duiveland; ‘Alle neuzen staan dezelfde kant op, dat is uniek’
  PREMIUM

  Onderne­mers werken samen toe naar eilandbre­de promotie van Schou­wen-Duiveland; ‘Alle neuzen staan dezelfde kant op, dat is uniek’

  ZIERIKZEE - Wonen, werken en verblijven. Dat worden de drie pijlers van de nieuwe organisatie die in de plaats komt voor de VVV op Schouwen-Duiveland. De insteek van de eilandelijk promotie wordt nadrukkelijk breder dan alleen het toerisme, zegt Marjolein Steutel namens de werkgroep van ondernemers- en brancheverenigingen achter dit initiatief. ,,En we hebben ook de inwoners nodig om de balans te helpen bewaken. Die stem zou je bijvoorbeeld via de dorpsraden kunnen laten horen.”
 1. Horecapersoneel aan de slag in andere sectoren: da's wel even wat anders dan een kokspak
  Play

  Horecaper­so­neel aan de slag in andere sectoren: da's wel even wat anders dan een kokspak

 2. Fietser gewond bij ernstig ongeval bij Terneuzen
  Play

  Fietser gewond bij ernstig ongeval bij Terneuzen