Havendagen editie 2019.
Volledig scherm
PREMIUM
Havendagen editie 2019. © Dirk-Jan Gjeltema

De Zierikzeese Havendagen gaan gelukkig wél door

ZIERIKZEE - Voor wie tussen alle corona-ellende graag iets positiefs wil horen en graag iets heeft om naar uit te kijken: de Zierikzeese Havendagen gaan wél door. De organisatie zet alles op alles om er een knallende editie van te maken.

Voorzitter Jaap Schot, momenteel met zijn Blauwe Engel aan het dobberen op de Grevelingen, krijgt de vraag inmiddels een paar keer per dag en hij kan iedereen geruststellen. ,,Zoals het er naar uitziet, gaan de Havendagen gewoon door. Het is pas in augustus. Dat is ons grote geluk. Als die ellende dan nog niet achter de rug is, dan weet ik het ook niet meer.”

  1. Flierefluiter Maris Bom vindt uiteindelijk zijn route
    PREMIUM
    ik werk op schouwen-duiveland

    Fliereflui­ter Maris Bom vindt uiteinde­lijk zijn route

    BURGH-HAAMSTEDE - Het heeft even geduurd tot Maris Bom (37) zich rijp genoeg voelde om het bedrijf van zijn vader over te nemen. ,,Ik was nogal een flierefluiter’’, lacht hij wat verontschuldigend. Begin dit jaar zette hij toch de stap. Inmiddels verzorgt hij met DPA in Burgh-Haamstede wereldwijd allerlei soorten transport. Vervoer naar Afrika is zijn specialiteit. Niet vreemd gezien zijn achtergrond.