Evert van Dilst is op de zolder van d'Ouwe Smisse in Zonnemaire brouwerij de Eenhoorn begonnen en checkt het suikergehalte van één van zijn nieuwe brouwsels.
Volledig scherm
PREMIUM
Evert van Dilst is op de zolder van d'Ouwe Smisse in Zonnemaire brouwerij de Eenhoorn begonnen en checkt het suikergehalte van één van zijn nieuwe brouwsels. © Katja van Noort

De vrolijke roze eenhoorn uit Zonnemaire smaakt naar meer: d’Ouwe Smisse wekt oud bier tot leven

ZONNEMAIRE - Vergane glorie herleeft op de zolder van restaurant d’Ouwe Smisse in Zonnemaire. Chefkok Evert van Dilst moet zijn pannen door de gedwongen coronasluiting even laten staan. En dus tapt hij nu uit een ander vaatje. Blond, dubbel, tripel, stout en speciale themabiertjes, onder het vrolijke logo van een roze eenhoorn.

  1. Bij het TEC komen alle Oekraïense kinderen op Schouwen-Duiveland 's ochtends bij elkaar
    PREMIUM

    Bij het TEC komen alle Oekraïense kinderen op Schou­wen-Duiveland 's ochtends bij elkaar

    Met hun kersverse Oekraïense klasgenootjes over de oorlog praten, doen ze niet. ,,We willen niet dat ze verdrietig worden”, zeggen Leon, Karolina en Anne. Maar hun ellende laat de leerlingen uit groep 7/8 van De Klimop in Dreischor niet koud. De school kocht stapels Oekraïense kinderboeken voor het Taalexpertise Centrum (TEC) in Zierikzee. Daar is het topdrukte sinds het oorlog is in Oekraïne.