Schipper Frans van der Kruk, scheepsmaat Leen Borsje en Arno de Jonge uit Scharendijke op motorjacht Jack in de vissershaven van Bru. Op de achtergrond de auto's die over de bypass rijden, de enige weg die te gebruiken was het afgelopen half jaar.
Volledig scherm
Schipper Frans van der Kruk, scheepsmaat Leen Borsje en Arno de Jonge uit Scharendijke op motorjacht Jack in de vissershaven van Bru. Op de achtergrond de auto's die over de bypass rijden, de enige weg die te gebruiken was het afgelopen half jaar. © Sandra Schimmelpennink

De vlag kan uit! De brug over de Grevelingensluis bij Bruinisse is na een half jaar weer in gebruik

BRUINISSE - Na precies zes maanden buiten gebruik te zijn geweest is de brug over de Grevelingensluis bij Bruinisse woensdagmiddag weer in gebruik genomen. Tot grote vreugde van bootjesmensen, automobilisten én dorpsbewoners. ,,Het is een feestdag. De vlag kan uit.”

  1. Cameramuseum Zierikzee weer onderdak

    Cameramuse­um Zierikzee weer onderdak

    ZIERIKZEE - Het Cameramuseum in Zierikzee is weer onder dak. Initiatiefnemer Bob Noomen heeft een akkoord bereikt met de eigenaar van het pand pal tegenover zijn winkel in de Korte Sint Janstraat. ,,Per 1 juli krijgen we de sleutel en kunnen we de boel gaan schilderen en inrichten.” In dat pand zat lange tijd een dierenspeciaalzaak en later een kringloopwinkel en vintage zaak. Noomen verwacht zeker een maand nodig te hebben totdat alles klaar is en het museum open kan voor publiek. Zijn plan is tussentijds te beginnen met de klederdrachtfotografie, om de lege kas alvast wat aan te vullen.