Jelt Pekaar zegt zich kapot te schamen voor de opstelling van Schouwen-Duiveland ten opzichte van LHBTI'ers. Hij was donderdagavond een van de zes boze burgers die inspraken tijdens de commissievergadering.
Volledig scherm
PREMIUM
Jelt Pekaar zegt zich kapot te schamen voor de opstelling van Schouwen-Duiveland ten opzichte van LHBTI'ers. Hij was donderdagavond een van de zes boze burgers die inspraken tijdens de commissievergadering. © Marieke Mandemaker

De raad is aan zet: voor of tegen een homofoob Schouwen-Duiveland

ZIERIKZEE - Schouwen-Duiveland is de enige gemeente in Zeeland die de regenboogvlag nog niet hijst op Coming Outday. ,,Dit komt maar op een manier over en dat is homofoob.” Vertegenwoordigers en sympathisanten van de LHBTI-gemeenschap proberen het na 2,5 jaar onderhandelen nog één keer. Niet alleen de regenboogvlag moet wapperen, het volledige, samen opgestelde beleidsplan moet terug op tafel, vinden ze. Dat ligt nu in de prullenbak.

  1. Geeske van de Bewaerschole is een werknomade. En dat past precies bij het kunstproject wat nu loopt
    PREMIUM

    Geeske van de Bewaerscho­le is een werknomade. En dat past precies bij het kunstpro­ject wat nu loopt

    Alsof Geeske Pluijmers (41) het er om doet. Met haar tot camper omgebouwde bus staat de Middelburgse regelmatig op een camping in Burgh-Haamstede om te werken. Daarmee sluit haar leven naadloos aan bij het thema waar het bij de Bewaerschole in Burgh-Haamstede dik twee jaar lang om draait: ‘The Future Has Many Histories’. Pluijmers is daar als artistiek leidster aan de bak. ,,Voor Zeeland is dit een heel interessante plek. Die moet je koesteren.”