Volledig scherm
De N59 bij Zierikzee wordt in september en oktober tijdelijk afgesloten. © PZC

De N59 krijgt nieuw asfalt bij Zierikzee en dat ga je merken

ZIERIKZEE - Mensen die 's avonds of in het weekend de auto pakken om Zierikzee in en uit te gaan, moeten eind deze maand en begin oktober hun route met meer aandacht uitstippelen dan normaal. De N59 krijgt nieuw asfalt en is daarom regelmatig afgesloten.

Rijkswaterstaat, de beheerder van de weg, neem grofweg het gedeelte tussen de Weg naar de Val en Schelphoek onder handen. Dat deel wordt in vier stukjes gehakt die ieder op een ander tijdstip afgesloten zijn. Op doordeweekse dagen is dat tussen 20.00-06.00 uur en in het weekend van vrijdagavond 22.00 uur tot zondag 18.00 uur. 

Maandagavond lichtten Rijkswaterstaat, de gemeente, uitvoerder KWS en busmaatschappij Connexxion de plannen toe. Want ook voor de bussen heeft het werk gevolgen. Bijvoorbeeld op maandag 30 september en dinsdag 1 oktober, als de rotonde 's avonds helemaal dicht is. ,,Dan is het busstation niet bereikbaar", legt Francis van Hemert van Rijkswaterstaat uit. ,,Een verkeersregelaar vangt de mensen op bij het station en begeleidt ze naar de tijdelijke halte een eindje verder. Vanaf daar kan de bus wel vertrekken.” Die tijdelijke halte komt aan de N59 ter hoogte van de Oudeweg. Daarnaast vervallen op sommige tijdstippen ook de haltes in de wijk Poortambacht.

Om de binnenstad zoveel mogelijk te ontzien, lopen de omleidingsroutes via de Lange Blokweg richting Kerkwerve en Serooskerke of, als de rotonde dicht is, via Nieuwerkerk, Beldert en Schuddebeurs. Op rijkswaterstaat.nl kunnen gedetailleerde kaarten en omleidingsroutes bekeken worden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement