Volledig scherm
PREMIUM
Nel Stout op de hobbybeurs die eerder dit jaar in De Putmeet in Scharendijke is gehouden als opwarmertje voor de kerstmarkt op 14 en 15 december © Dirk Jan Gjeltema

De lipjes van blikken bier en fris: Nel Stout geeft ze een tweede leven

NIEUWERKERK - Pssssssshhjjjjjjjjjj. Zo’n klik en dan gebruis. Dat typische geluid dat je hoort als je een blikje  opentrekt. Wat er in zit zal Nel Stout worst wezen. Voor haar zijn alleen de lipjes van belang. Daarvan maakt ze de mooiste dingen  

Ontelbaar veel mensen moeten al op Nel Stout (70) uit Nieuwerkerk hebben geproost. En elke keer als ze een biertje of frisje opentrekken, wordt het lipje trouw bewaard. ‘Creabea’ Stout heeft er al tienduizenden in haar handen gehad. Ze maakt er tassen van, sieraden en zelfs een keer een strapless jurk.

  1. Debora (24) werkt in vluchtelingenkamp op Lesbos: ,,Hoe zeg je liefdevol ‘nee’ als alles in je schreeuwt dat je deze mensen moet helpen?”
    PREMIUM

    Debora (24) werkt in vluchtelin­gen­kamp op Lesbos: ,,Hoe zeg je liefdevol ‘nee’ als alles in je schreeuwt dat je deze mensen moet helpen?”

    BRUINISSE - Een moeder met een pasgeboren baby en een kindje van amper één jaar smeekt om een droog, warm plekje in het vluchtelingenkamp op het Griekse eiland Lesbos. Maar alles wat Debora Molenaar haar op dat moment kan bieden, is een modderig tentje aan de rand. Het is de dagelijkse praktijk voor de 24-jarige hulpverlener uit Bruinisse. Voor de feestdagen is ze even terug op het thuishonk. Om emotioneel bij te tanken.