Volledig scherm
PREMIUM
De leerlingen van de combigroep 5/6 van De Meerpaal in Bruinisse doen van alles en nog wat om zo veel mogelijk geld op te halen voor SOS Koala! Helemaal vooraan zitten Demi Joppe en Mees Benard. © Marieke Mandemaker

De koala is een schatje. Daarom doen kinderen uit Bru hun stinkende best om geld voor ze in te zamelen

Mees Benard (8) uit Bruinisse is een jonge Freek Vonk. De leerling van obs De Meerpaal is gék op dieren en weet er superveel van. Samen met zijn klasgenoten voert hij actie om geld op te halen voor koala's in brandend Australië.

BRUINISSE - Zo'n beetje alle leerlingen uit groep 5 en 6 knutselen en tekenen zich rot. Gaan deuren langs om geld op te halen. En bereiden zich voor op de grote eindstunt. Met een koala carwash met rommelmarkt, zaterdag op het erf van de familie Benard, wordt de actie SOS Koala! in Bruinisse afgesloten.

Het geld dat ingezameld wordt, is volgens Mees keihard nodig. De Australische koala’s zijn, voor zover ze niet dood zijn, ziek of hebben brandwonden. De nieuwsberichten over het lot van de buideldieren doen de jonge scholier veel. ,,Het is een van de schattigste dieren die in bomen klimt.”