Volledig scherm
PREMIUM
Het wandelpad in de Boswachterij Westerschouwen wordt keurig vrij gehouden van hondendrollen. Maar sommige baasjes gooien het plastic opruimzakje vervolgens tussen de bomen weg. © Dirk-Jan Gjeltema

De hondendrollen op het bospad worden netjes opgeruimd, nu de zakjes nog

BURGH-HAAMSTEDE - Rood, paars, groen, zwart; de bodem van de Boswachterij Westerschouwen neemt de laatste tijd steeds vreemdere kleuren aan. Dat wordt veroorzaakt door plastic zakjes, signaleert boswachter Piet van Loon op het boswachtersblog Aan Zee.

Hij zoekt de boosdoeners onder hondeneigenaren. Van Loon prijst hen voor het opruimen van de uitwerpselen van de huisdieren op hun wandelingetje door het bos. ,,Zo houden we de paden toegankelijk voor iedereen, ook voor onze kleinste bezoekers die graag blaadjes oppakken en de natuur van dichtbij ontdekken.” Maar velen gooien het zakje met drollen vervolgens langs de kant weg.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Herdenking Joodse slachtoffers in Zierikzee

    Herdenking Joodse slachtof­fers in Zierikzee

    ZIERIKZEE - Bij het Joods monument aan de Grachtweg in Zierikzee is vandaag stilgestaan bij de dood van 22 inwoners in de Tweede Wereldoorlog. Ze werden 24 maart 1942 gedwongen huis en haard te verlaten en samen met andere Joden in Zeeland op de trein gezet naar een Duits vernietigingskamp. Het monument is geadopteerd door de de J.L. de Jongeschool, dat met de jaarlijkse herdenkingen de herinnering aan de omgebrachte stadsgenoten levend houdt. Op de zuil prijken de namen van de 22 slachtoffers.