De contouren van de nieuwe Cornelia zijn vanuit de lucht goed te zien. Het gebouw telt straks zeven vleugels. Daar verwijst de nieuwe naam Zierik7 ook naar
Volledig scherm
PREMIUM
De contouren van de nieuwe Cornelia zijn vanuit de lucht goed te zien. Het gebouw telt straks zeven vleugels. Daar verwijst de nieuwe naam Zierik7 ook naar © Peter Buteijn

De Cornelia wordt Zierik7, vanwege de zeven vleugels en om het geluk

foto'sZIERIKZEE - De Cornelia gaat Zierik7 heten. Maandag sloeg Allévo-bestuurder Ineke Dekker de eerste paal van de nieuwbouw aan de Emil Sandströmweg in Zierikzee. ,,Dit markeert een mooi moment. Alle voorbereidingen zijn achter de rug. Het gaat nu echt beginnen.”

Járen van plannenmakerij, grondruilprocessen, gesprekken en rechtszaken met omwonenden zijn er aan voorafgegaan. Logisch, vindt bestuurder Ineke Dekker. ,,Zo’n groot project dat zó belangrijk is voor zóveel mensen zet je niet zomaar even neer.” 

  1. Ook Jack ziet Jack graag komen; nieuwe burgemeester is de juiste man op het juiste moment voor Schouwen-Duiveland
    PREMIUM

    Ook Jack ziet Jack graag komen; nieuwe burgemees­ter is de juiste man op het juiste moment voor Schou­wen-Duiveland

    ZIERIKZEE - Een stevige persoonlijkheid, met gevoel voor humor. Zeker niet afstandelijk. Iemand met oog voor cultuur, economische ontwikkeling, veiligheid en die ruimte geeft om andere argumenten aan te horen. De superlatieven over Jack van der Hoek zijn niet van de lucht. Het is de nieuwe burgemeester die Schouwen-Duiveland verdient en verder kan helpen, zeggen mensen uit zijn omgeving. ,,Hij komt op het juiste moment”, zegt oud-burgemeester Jack Asselbergs.