Volledig scherm
Foto ter illustratie. © stock.xchng

De container is er, nu de huisregels nog

NIEUWERKERK - De jongeren van Nieuwerkerk willen dolgraag een eigen stekkie. Een zeecontainer is er al. Nu nog een locatie én duidelijke afspraken. Onder aanvoering van Wim Dorst (CU) zetten verschillende politieke partijen vaart achter realisatie van een jeugdhonk op het dorp.

,,Wij pakken de handschoen op'', beloofde Dorst - mede namens de aanwezige vertegenwoordigers van de SGP, CDA en LSD - woensdagavond tijdens de dorpsraadvergadering van Nieuwerkerk. Zij nemen het voortouw om omwonenden, jongeren en dorpsraad rond de tafel te krijgen in deze kwestie die al een jaar of drie speelt. ,,Het zou me een lief ding waard zijn als we bij de volgende dorpsraadvergadering kunnen zeggen: zo er staat een prachtig jeugdhonk en dit zijn de spelregels.'' 

Zo'n vijftien jongeren waren present om hun plannen te presenteren voor 'Het Hok'. Een soort van dugout met twee vuilnisbakken aan weerszijden. Zij zouden het liefst op het terreintje van de voormalige skatebaan willen samenkomen, maar zijn bereid over alternatieven te praten. Omwonenden van het skatebaanterrein vrezen overlast en willen dat er - zoals ooit ook is beloofd - toezicht komt. 

Hou het simpel, was de boodschap van Dorst. Zet een zeecontainer neer. Maak duidelijke afspraken en kijk het een jaar aan. Maken de jongeren er een puinhoop van dan is het drie keer waarschuwen. ,,En anders is het einde oefening en klaar. Dan halen we de container weg en praten er niet meer over.'' Dorpsbewoner Han van de Velde bood spontaan een zeecontainer aan. 

Wethouder Cees van den Bos heeft al aangegeven positief in de plannen voor een jeugdhonk te staan.         

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement