Volledig scherm
Een schets van de nieuwbouwplannen van de school © Dirk-Jan Gjeltema

De bouw van het nieuwe scholencomplex voor Pieter Zeeman loopt vertraging op

ZIERIKZEE - De bouw van het nieuwe scholencomplex voor Pieter Zeeman en de Meie is een maand vertraagd. Tijdens het aanbestedingsproces is gebleken dat deelnemende partijen meer rekentijd nodig hebben om met een zorgvuldig opgestelde aanbieding te komen.

Daarmee start ook de bouw van de nieuwe scholen later, namelijk begin juli van dit jaar. De oplevering is medio oktober 2020, zodat de scholen in de kerstvakantie 2020/2021 hun intrek in het nieuwe gebouw kunnen nemen. De sloop van het huidige gebouw vindt aansluitend plaats. De (parkachtige) buitenruimte moet in het voorjaar van 2021 klaar zijn.

Sloop

Vijf aannemers dingen mee naar de opdracht. Die omvat bouw- en installatiewerkzaamheden aan het nieuwe schoolgebouw, de sloop van het huidige gebouw van Pieter Zeeman en de aanleg van de buitenruimte. Dus  schoolpleinen, fietsenstalling, groen en verschillende ondergrondse werkzaamheden.  De vijf aannemers die zijn geselecteerd (uit in totaal acht belangstellenden) kunnen tot eind februari inschrijven. Eind maart wordt de opdracht gegund.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement