Volledig scherm
Zwembad Dol-Fijn. © Dirk Jan Gjeltema

D'Antilopen staan pal achter Dol-Fijn

NIEUWERKERK - Vereniging d' Antilopen pleit voor behoud van zwembad Dol-Fijn in Nieuwerkerk. De hoge watertemperatuur, de elektrische lift en de beslotenheid van het bad zijn enkele van de redenen dat zwemmers van deze sportvereniging voor mensen met en zonder een beperking aan het Nieuwerkerkse zwembad gehecht zijn, zegt voorzitter Yvonne Louwerse.

De club zit al zeventien jaar bij Dol-Fijn onder dak. Met, in wisselende samenstelling, zo'n 45 leden die weleens een duik nemen. Wekelijks op vrijdag, als de watertemperatuur een flinke zwengel omhoog krijgt, zwemmen er twee groepen van d'Antilopen. 

De sluiting van Dol-Fijn - in september 2019 is het door de aflopende subsidie met het bad gedaan - komt in rap tempo dichterbij. Reden voor het bestuur van het zwembad om de sluiting ter discussie te stellen en om extra subsidie te vragen om het bad te kunnen behouden. 

Louwerse sluit zich volledig bij dat verzoek van het bestuur aan. Belangrijk voor veel mensen met een beperking is de beslotenheid van het bad en ook de flexibiliteit die er te vinden is. Zo is de zwemtijd afgestemd op de wensen van de doelgroep rondom bijvoorbeeld medicatie en hulp bij het aankleden. ,,Eigenlijk is het voor het hele eiland fijn dat er zo'n soort zwembad is.''

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement