Volledig scherm
Een bultrug in de Oosterschelde. © ANP

Cursus ‘leer een walvis kennen’ op de Oosterschelde

ZIERIKZEE - Stichting Rugvin houdt volgend jaar cursussen walvisobservatie op de Oosterschelde. Deelnemers kunnen walvissen, dolfijnen en bruinvissen waarnemen en registreren. Overnacht wordt er in Zierikzee.

De cursusweekenden zijn op 13 en 14 april en 18 en 19 mei. Lessen en overnachtingen vinden plaats op het zeilschip De Nieuwe Maen, dat aan 't Luitje in Zierikzee ligt. Tijdens de cursus komt de achtergrond van de beesten aan bod. De tochten op de Oosterschelde worden gevaren met De Nieuwe Maen en de boot Zeevarken.

Ook het werken met navigatieapparatuur, het inschatten van afstanden op zee en de werking van een hydrofoon komen voorbij. Minimaal 6 deelnemers zijn er nodig om een cursusweekend van de grond te krijgen. Anders is het voor Stichting Rugvin niet rendabel. Studenten kunnen een korting van 50 euro krijgen. De inkomsten van de cursus gaan geheel naar Stichting Rugvin, dat onderzoek doet naar soorten, hoeveelheid en gedrag van walvisachtigen in de Noordzee en de Oosterschelde.

Bescherming

,,Een groot deel van Nederland weet nauwelijks dat walvisachtigen in de Nederlandse wateren en Oosterschelde voorkomen", laat de stichting weten. ,,Wij willen bijdragen aan de bescherming van de bruinvis en andere walvisachtigen. Bescherming is niet mogelijk zonder bewustzijn van en kennis over deze bijzondere dieren.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement