Volledig scherm
Cultuurhuis ZierikC, dat tot stand is gekomen op initiatief van inwoners van Schouwen-Duiveland, biedt straks onder meer ruimte aan de dansschool van Elly Geelhoed © Ernesta Verburg

Cultuurhuis ZierikC is nog niet af, maar gooit de deuren al wel open

ZIERIKZEE - Cultuurhuis ZierikC in Zierikzee houdt zaterdag open huis. Belangstellenden zijn welkom van 12.00 tot 15.00 uur om een indruk te krijgen van de ontwikkeling van het gebouw aan het Jannewekkken 19 tot een pand vol passie voor cultuur, kunst en educatie.

De verbouwing voor Balletschool Elly Geelhoed is nog in volle gang. Ook zijn nog gesprekken gaande met toekomstige andere gebruikers. Alle vaste huurders verzorgen tijdens het open huis presentaties. Naast Elly Geelhoed zijn dat nu Theatergroep Zierik en Yogastudio Yogamundo. In de ochtenduren verzamelen betrokkenen en andere genodigden zich in het geïmproviseerde Cultuurcafé om ideeën uit te wisselen over de verdere ontwikkeling van ZierikC.

Het cultuurhuis kwam met bloed, zweet en tranen tot stand. De mensen achter het initiatief wilden Theater de Verdieping in het voormalige schoolgebouw behouden. Maar droomden er ook van meerdere initiatieven op het gebied van kunst, cultuur en educatie in één pand samen te brengen. Het open huis is van 12.00 tot 15.00 uur. Het Cultuurhuis is te bereiken via het Lange Pad.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement