Volledig scherm
PREMIUM
Dinro Hobbel uit Kerkwerve is de man met de zak geld achter het beoogde Cultuurhuis in Zierikzee © Mechteld Jansen

Cultuurhuis voer voor psychologen

BeschouwingZIERIKZEE - Alle kaarten liggen op tafel. Gaat de voormalige school aan het Jannewekken in Zierikzee verder als psychologenpraktijk? Of eist de gemeenteraad toch nog het eerste recht van aankoop op bij Zeeuwland, om de vestiging van een cultuurhuis mogelijk te maken?

Het is kiezen tussen een commerciële partij, die mensen in nood bijstaat en naarstig op zoek is naar een grotere ruimte om nóg meer cliënten te kunnen helpen. Of voor een burgerinitiatief dat kunst en vertier onder één dak wil samenbrengen. Beiden zijn ze er hoe dan ook voor het geestelijk welzijn.

Woningcorporatie Zeeuwland heeft als eigenaar van het gebouw zijn keuze al gemaakt en houdt daar vooralsnog aan vast. Directeur Marco van der Wel gaat in eerste instantie voor financiële zekerheid. De psychologenpraktijk Basic Trust-Progressio heeft meteen laten zien goed te zijn voor de vraagprijs van een half miljoen euro en een rooskleurige toekomst. De Stichting Cultuurhuis ZierikC kwam met drie opties waarin man noch paard werden genoemd. Die 'vaagheid’ kostte de kersverse organisatie de kop bij de voorselectie.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement