Volledig scherm
Filmmaker Tjeerd Muller. © Marieke Mandemaker

Cultuurfonds subsidieert film Stormvloed in de Schelphoek

SEROOSKERKE - Regisseur Tjeerd Muller heeft een flinke steun in de rug gekregen bij het maken van zijn film Stormvloed in de Schelphoek: het Prins Bernhard Cultuurfonds betaalt de helft van het benodigde budget.

De vorige keer, toen Muller de film De tien van Renesse maakte, wees het fonds de subsidie-aanvraag nog af. Nu stapt het in en dat is heel belangrijk, aldus de regisseur. ,,Niet alleen omdat ik geld nodig heb om een zo mooi mogelijke film te maken, maar ook om andere mensen over de streep te trekken."

Stormvloed in de Schelphoek gaat over het buurtschap Schelphoek, dat tijdens de Watersnoodramp in 1953 volledig wegspoelde. Regisseur Muller, die woont in Utrecht maar vaak verblijft op Schouwen-Duiveland, heeft nabestaanden van de bewoners opgespoord en geïnterviewd. Dat leverde heel heftige, nog nooit vertelde verhalen op.

De regisseur werkt op dit moment het script uit en overweegt wat nagespeelde scènes op te nemen. Zodra er een stevige storm opsteekt, komt hij sowieso met zijn camera naar de Schelphoek. ,,Ik heb contact met mosselvissers, die dan me het het water op willen om te filmen."