Als taxi-ondernemer ervaart Bruno van der Hoek aan den lijve de economische gevolgen van de coronacrisis. Met de sluiting van de horeca en het nagenoeg stilvallen van het vliegverkeer heeft bijna niemand meer een taxi nodig.
Volledig scherm
PREMIUM
Als taxi-ondernemer ervaart Bruno van der Hoek aan den lijve de economische gevolgen van de coronacrisis. Met de sluiting van de horeca en het nagenoeg stilvallen van het vliegverkeer heeft bijna niemand meer een taxi nodig. © Ernesta Verburg

Coronacrisis trekt diepe sporen door Schouwen-Duiveland; ‘voor 10 tot 30 procent dreigt faillissement’

ZIERIKZEE - Zeeland wordt harder getroffen door de economische gevolgen van de coronacrisis en Schouwen-Duiveland misschien zelfs nog een beetje meer. De regio is sterk afhankelijk van het toerisme en de agrarische sector. De VVD-raadsfractie waarschuwt voor een domino-effect, dat veel bedrijven de kop kan gaan kosten.

VVD-raadslid Bruno van der Hoek heeft geïnformeerd hoe horeca-groothandels en eigenaren van panden de situatie beleven en schrok van het antwoord. ,,Zij verwachten op korte termijn een faillissement onder 10 tot 30 procent van hun klanten of huurders. Recreatiebedrijven zien hun annuleringen elke dag oplopen, ook verder het seizoen in. Veel zzp’ers die ook voor deze branche actief zijn, zitten thuis,” schetst Van der Hoek de huidige praktijk.