Volledig scherm
Tijdens het Jubileumconcert van Kunst & Eer krijgt Cor van der Linde een koninklijk lintje van de burgemeester. © Marieke Mandemaker

Cor van der Linde krijgt lintje voor zestig jaar muziek

ZIERIKZEE – Zoals dat doorgaans is met mensen die een lintje krijgen, was ook Cor van der Linde uit Zierikzee totaal verrast toen hij zaterdagavond onderscheiden werd door burgemeester Rabelink. Tijdens het Nieuwjaarsconcert van Koninklijke Harmonie Kunst en Eer in de Nieuwe Kerk kreeg hij een lintje en werd uitgeroepen tot lid in de orde van Oranje Nassau. 

Van der Linde is 75 jaar oud en al zestig jaar lang muzikant. Daarnaast deed en doet hij jarenlang vrijwilligerswerk voor zowel de Vereniging Stad en Lande als Harmonie Kunst en Eer. Na een flinke opsomming van al zijn werkzaamheden voor de Harmonie, vroeg Rabelink zich lachend af: “Wat doet de rest?” Van der Linde was sprakeloos, maar zeer vereerd dat hij de onderscheiding met een staande ovatie van de zaal en het orkest in ontvangst mocht nemen. Aan stoppen denkt hij nog lang niet. “Mijn vrouw en ik maken samen muziek, de een alt sax en de ander bariton sax. We repeteren thuis altijd samen. Nee hoor, ik stop nog lang niet, we gaan gewoon lekker door.”