Volledig scherm
De muziektent in Noordgouwe. © Google Maps

Conflict om muziektent Noordgouwe

NOORDGOUWE - De stichting Muziektent Noordgouwe en de dorpsraad hebben een conflict over het onderhoud van de muziektent aan de dorpsring.

De dorpsraad is boos omdat een beloofde schilderbeurt uitblijft. Uiteindelijk kwam er een brief waarin de stichting Muziektent om 4000 euro vraagt. ‘’Inmiddels ligt er ook het advies om de muziektent bij de stichting Monumenten onder te brengen”, zegt dorpsraadvoorzitter Ineke van Dijke. ‘’Maar dat willen ze niet. De stichting wil niets en nu zit de zaak muurvast.“

Wil Alkemade van de stichting Muziektent snapt de opwinding niet. “In de brief aan de dorpsraad melden we dat de muziektent medio februari wordt geschilderd. Dat heeft men kennelijk niet gelezen. We vragen de dorpsraad inderdaad om een bijdrage. En dat lijkt me terecht, aangezien in 2006 met de toenmalige dorpsraad is afgesproken dat zij ons jaarlijks 500 euro betalen voor het onderhoud. Dat geld hebben wij nooit gehad.” Van het advies om de muziektent bij de stichting Monumenten in beheer te geven, weet Alkemade niets. “Wij zijn daar niet over benaderd.”

Dat klopt, zegt secretaris Rob de Vlieger van de stichting Muziektent. “Dat was ons eigen idee, waar alleen informeel wel eens over is gesproken. Maar er zit zoveel vrijwilligerswerk in de muziektent dat we het beheer liever in eigen hand houden.” De stichting heeft de dorpsraad niet aan de 500 euro herinnerd : “omdat we daar geen contact mee hebben “, aldus De Vlieger.